Orkester

Københavns Amatørsymfoniorkester af 1875

Dirigent Filipe Carvalheiro

Euphrosyne er et fuldt besat symfoniorkester. Vi giver os gerne i kast med de største opgaver inden for det symfoniske repertoire og arbejder meget med at udvikle orkesterets klang og balance.

Vores dirigent, Filipe Carvalheiro, er uddannet i Portugal og USA. Han er en trænet og velanskrevet dirigent og utroligt inspirerende at spille under. I efteråret 2012 dirigerede han operakoret ved Det Kongelige Teaters opsætning af ”Madame Butterfly”, og i sommeren 2013 vandt han dirigentkonkurrencen ved ”1st. Intenational Copernicus Choir Festival and Competition” i Polen.

Musikforeningen Euphrosyne blev stiftet i 1875 og er således Danmarks ældste amatør-symfoniorkester. Trods alderen er det et sprællevende orkester, hvor det sociale samvær og glæden ved musikken er i højsædet. Vi holder omkring fire koncerter om året i og omkring København og spiller også særlige programmer på skoler og plejehjem.

I 2013 har vi indledt et nyt kapitel i orkesterets virksomhed gennem intenst samarbejde med skoleorkestre. Det er et vigtigt led i at bevare fødekæden for den klassiske musik, og vi ser det som en vigtig og gensidig kilde til inspiration.

Vi spiller ofte med solister, og vi samarbejder også gerne med kor. Vi er i gang med at planlægge et stort projekt for kor og orkester i efteråret 2014. Klik ind på hjemmesiden www.euphrosyne.dk og se mere om vores repertoire og næste koncert.

Vi indbyder alle interesserede til at kontakte os og høre, om der er plads. Vi kan altid bruge flere strygere, men har også plads til enkelte blæsere.